Природна црвена боја која сјае: Офарбајте ги јајцата без штетни бои

Природна црвена боја која сјае: Офарбајте ги јајцата без штетни бои

Јајцата за Велигден може да ги офарбате и на природен начин, без боја во кесе. Иако боите се проверени, секако многу е подобро јајцата да ги офарбате природно, за вашето здравје и здравјето на вашите најмили.Имено, ако сакате црвени јајца земете корен од цвекло и ставете го во водата во која се варат јајцата.

Колку повеќе парчиња ставите, толку посилна ќе биде бојата.

Ставете и неколку лажици оцет да не пукаат јајцата.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Велигденски јајца со копчиња

Велигденски јајца со ружички

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?

singlepost_text