Луѓето кои пијат чај имаат вакви способности – зошто да пиете шолја на ден?

Луѓето кои пијат чај имаат вакви способности – зошто да пиете шолја на ден?

Ако често пиете чај тогаш сте луѓе со поголема креативност и побујна фантазија од останатите.Тим експерти од Универзитет во Пекинг докажале со едно истражување дека луѓето кои пијат почесто чај имаат поголема креативност и поголема фантазија, од они кои не пијат. Се испитувале луѓе од сите возрасти, а едните пиеле црн чај, другите вода.

Тајната е во двете состојки танин и кофеин кои помагаат на сите когнитивни способности.

Познато е дека е здрав чајот, па пијте го најчесто што можете.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Чај за желудникот – нема да имате мака

Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови

Чај против слабокрвност

Домашни чајни кекси

Чај од шумска јагода

Чај од леска – малкумина знаат колку лекува