Направете вкусен специјалитет со тиквички и мелено месо. Многу е лесно, аромата е фантастична, а вкусот идеален.Ова е рецептот:
Состојки:
- 1 кромид
- 2 моркови
- 300 гр. мелено месо
- 100 гр. пченка
- 2 тиквички
- 150 мл. топла вода
- 1 коцка за супа
- 180 гр. кисела павлака
Начин на подготовка:
- Се сече кромидот ситно, а морковите се лупат и се сечат на кругови. Се пржат на масло, па се додава и меленото месо и се пржи се заедно убаво.
- Се става на дното на огноотпорен сад, се става пченката, па тиквичките кои се сечат на мали делови со дебелина на прст.
- Се ставаат зачини.
- Во топла вода се става коцка за супа, потоа и киселата павлака или кисело млеко, и се става ова преку тиквичките.
- Се пече на 200 степени околу час.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk: