Направете вкусна велигденска салата по завршување на постот, со варените јајца кои ќе ви останат од празникот.Ова е рецептот, лесен и е и брз:
Состојки:
- 8 јајца варени
- 200 гр. шунка
- 1/3 шолји мајонез
- 1 лажиче кари
- сол
- бибер
- 2 лажици масло
- малку лук
- 2 кришки леб
Начин на подготовка:
- Се сечат варените јајца и шунката ситно, а во сад се мешаат мајонезот со кари.Се додаваат јајцата и сол и бибер, па лебот се премачкува со маслиновото масло и се сече со лукот, па се потпекува.
- Измешајте, ставете го филот на кришките леб.
- Ова е вкусна и необична велигденска салата.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата