Италијански кроасани полнети со сочна сланина и кашкавал (Видео)

Италијански кроасани полнети со сочна сланина и кашкавал (Видео)

Одлични се за доручек, вечера или ужина…

Состојки:

  • тесто за пица или лиснато тесто
  • тенко сечкана сланнина
  • 4 јајца
  • 1 шолја рендан кашкавал
  • малку сечкан магдонос
  • сол
  • бибер
  • жолчка за премачкување

Начин на подготовка:

  1. Во сад скршете јајца, додајте рендан кашкавал, магдонос, сол и бибер, разматете со жица, па испржете како кајгана.
  2. Тестото пресечете го на големи триаголници. Долж рабовите на триаголниците ставете по еден лист сланина, а на средина лажица смеса со јајца.
  3. Свиткајте ги како кроасани и премачкајте ги со разматена жолчка. Наредете ги на плех обложен со хартија за печење и печете на 180 степени околу 12 минути. Внимавајте на времето, бидејќи тестото е тенко и лесно може да изгори.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:

Повеќе на Готви.мк:

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text