Најдобри се кога се врели и зашеќерени…
Состојки:
- 4 јајца
- 24 рамни лажици брашно
- 1 чаша кисело млеко
- 1 кесичка прашок за печиво
- малку сол
- шеќер
- масло
Начин на подготовка:
- Измешајте јајца, брашно, кисело млеко, прашок за печиво и сол во маса малку погуста отколку за палачинки.
- Тестото вадете го со голема лажица и печете во добро загреано масло. Румените уштипци извалкајте и во шеќер во прав и послужете ги топли.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта