Вкусно пилешко месо во сос кое се топи во уста. Совршено е за со компири или тестенини.Супер ручек за 15 минути, ова е рецептот:
Состојки:
- 300 гр. пилешко месо
- 150 гр. печурки
- 100 гр. моркови
- 3 пиперки
- 2 тиквички
- сол
- бибер
- магдонос
- маслиново масло
- 2-3 лажици доматно пире
- оригано
Начин на подготовка:
- Во тава се загрева масло, се пржи месото исечено на коцки.
- Се пржи околу 8 минути, па се додаваат исечените шампињони и излупените и иситени моркови.
- Се динста додека не омекне зеленчукот, па се додаваат лупените и сечени тиквички и пиперките.
- Се меша и динста уште 10 минути, на крај се ставаат зачините и доматното пире.
- Имате супер ручек на трпеза.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна