После овој рецепт ќе заборавите на месо: Поховани буковки

После овој рецепт ќе заборавите на месо: Поховани буковки

Буковките се вкусни печурки, а и здрави, бидејќи содржат минерали и витамини кои помагаат кај бројни тегоби, висок холестерол, проблеми со варењето…

Состојки:

  • 400 гр буковки
  • брашно
  • презла
  • 2 јајца
  • сол
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Измијте ги буковките и оставете ги да се исушат, па посолете ги. 
  2. Додека буковките се сушат подгответе смеса со која ќе ги премачкате печурките пред да поченете да ги поховате. 
  3. Потребни ви се брашно, јајце и презла. 
  4. Кога буковките ќе бидат подготвени, загрејте масло и пржете додека не поруменат.

Добар апетит!

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука

 

singlepost_text