Течностите се шират на ниски температури, па затоа е важно да оставите простор во ладилникот.
Кога се работи за леб или десерти, може да се користат и до два месеци по замрзнување, додека непечениот леб само месец дена.
Овошјето може да стои 4 месеци, а палачинки 3 месеци.
Месото најдолго стои 8-9 месеци, кога станува збор за јагнешко.
Пиле или мисирка се чуваат и подолго, ако се цели, а исечени околу 8 9 месеци.
Меленото месо стои најдолго 4 месеци.
Повеќе на Gotvi.mk:
Ви смрдат патиките? Еве кои лекови ги предлагаат читателите
Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење
Едноставен трик со кој ќе ги избркате мувите од вашиот двор и балкон
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки