Рацете, облеката и домот нема да мирисаат на цигари – евтини и корисни трикови

Рацете, облеката и домот нема да мирисаат на цигари – евтини и корисни трикови

Сите кои пушат цигари знаат дека тие оставаат непријатен мирис на рацете, но и на алиштата кој некогаш тешко се вади и со вода и сапун.Не само рацете и облеката, туку и просторијата во која се пуши има непрјатен мирис, па затоа имаме мали трикови за вас.

Ако имате дома мачка, може да го искористите песокот од неа, за да го неутрализирате воздухот. Ставете малку во пепелникот и ќе видите дека домот нема да мириса.

Исто така, може и да употребите оцет. Ставете оцет во неколку садови дома и така тој ќе го впие мирисот.

Позната намирница која неутрализира мирис од чад од цигари е и сода. Може да ја истурите на се што мириса непријатно, за да впие.

Трик е и добро да ја проветрите просторијата во која сте пушеле, а потоа да земете пешкир и да го натопите со оцет.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Смеса за откажување од цигари

Со ова ќе ги снема дамките од кафе и цигари

Ослободете се од мирисот на цигари дома

Изгасете ги цигарите еднаш засекогаш

Храна против цигари