Не треба посебно да се нагласува за лековитоста на комбинацијата која се користи во подготовка на оваа салата.
Цвеклото е единствено поради високата содржина антиканцерогени материи и каротеноид. За морковот можеме да кажеме дека е богат со бета каротен, по што следат витамин К, витамин Ц, витамин Е, витамин Б1, Б2, Б3, Б6, фолна киселина, фосфор, калиум…
Состојки:
- 150 гр изрендани јаболка
- 100 гр свежо цвекло
- 100 гр свеж морков
- јаболков оцет
- сол
- бибер
- свежо нане
Начин на подготовка:
- Крупно изрендајте цвекло, морков и јаболко. Зачинете со сол, бибер и оцет и посипете со нане.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт