Направете панцероти со кои не мора да стоите и да пржите. Ви треба само малку време и да ја загреете рерната.
Состојки за тесто:
- 700-800 гр. брашно
- 40 гр. квасец
- 2,5 дл. млака вода
- 1 дл. млеко
- 2 лажички сол
- 1 лажичка шеќер
- 3 лажици масло
- 3 јајца од кои едно за премачкување
- 100 гр. маргарин
Фил:
- 2 лажици павлака
- 100 гр. кечап
- 150 гр. салама
- 200 гр. кашкавал
- оригано
Начин на подготовка:
- Во млака вода се меша квасец, 1 лажица брашно и шеќер, па се одтава да нарасне, а потоа се додава целото брашно со јајца, сол, масло и се меси тесто за панцероти.
- Нека отстои 30 минути, па расукајте го и со модли или шолји вадете кругови.
- Премачкајте ги со чечап и оригано, ставете салама и кашкавал, па преклопете.
- Изматете јајце со масло па премачкајте ги.
- На тепсија ставете хартијапод секоја панцерота парче маргарин.
- Загрејте ја рерната на 200 степени, додека да се загрее нека отстојат.
- Печете 20 минути.
Ова е видео рецептот:
Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Панцероти со компир и богат фил