Нема стоење и пржење: Панцероти полни фил од рерна

Нема стоење и пржење: Панцероти полни фил од рерна

Направете панцероти со кои не мора да стоите и да пржите. Ви треба само малку време и да ја загреете рерната.

Состојки за тесто:

  • 700-800 гр. брашно 
  • 40 гр. квасец 
  • 2,5 дл. млака вода 
  • 1 дл. млеко 
  • 2 лажички сол 
  • 1 лажичка шеќер 
  • 3 лажици масло 
  • 3 јајца од кои едно за премачкување 
  • 100 гр. маргарин 

Фил:

  • 2 лажици павлака 
  • 100 гр. кечап 
  • 150 гр. салама 
  • 200 гр. кашкавал 
  • оригано 

 

Начин на подготовка:

  1. Во млака вода се меша квасец, 1 лажица брашно и шеќер, па се одтава да нарасне, а потоа се додава целото брашно со јајца, сол, масло и се меси тесто за панцероти. 
  2. Нека отстои 30 минути, па расукајте го и со модли или шолји вадете кругови. 
  3. Премачкајте ги со чечап и оригано, ставете салама и кашкавал, па преклопете. 
  4. Изматете јајце со масло па премачкајте ги. 
  5. На тепсија ставете хартијапод секоја панцерота парче маргарин. 
  6. Загрејте ја рерната на 200 степени, додека да се загрее нека отстојат. 
  7. Печете 20 минути.

 

Ова е видео рецептот:

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Панцероти со компир и богат фил

Појадок за 15 минути – заборавен а толку вкусен

Солена торта со палачинки

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

Појадок во шолја

Појадок со кој ќе топите килограми

singlepost_text