За многу вкусни дружења 🙂 Одличен и брз рецепт на Ангела Велинова:
Состојки:
- 2 пченки
- 1 зденка/топено сирење
- 1 кесичка пармезан
- магдонос
Начин на подготовка:
- Пченките ги варите околу 40 минути на тивок оган. Кога ќе бидат сварени ги премачкувате со зденката, додавате магданос и ги печете десеттина минути во веќе загреана рерна на 200 степени
- Повремено проверувајте и вртете ги за да не изгорат. Ја исклучувате рерната, ги вадите и ги ставате во сад за послужување.
- Врз нив го додавате пармезанот и со друштвото може да уживате во овој вкус 🙂
На здравје!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Ручек за половина час: Вкусно пилешко со пченка
Златни погачици – пченкарни мафини (Видео)
Сварете пченка за 20 минути – Има лесен и брз трик
Печен селски компир со пченкарен гриз и сланина
Печена пченка со мексикански сос
ИДЕАЛНА ЛЕТНА САЛАТА: Туна со тестенини и пченка
Сериозна конкуренција на руската салата: Брзо предјадење со праз и пченка