Ѓумбирот и пиперта пецкаат, калинката освежува, семките крцкаат, а чоколадото и натаму е главно.
Количините на ѓумбир и пипер се клучни, а ќе ги одредите по свој вкус.
Состојки:
- 100 гр чокоалдо од 75% какао
- 1 калинка
- 1 чили пиперка
- ѓумбир
Начин на подготовка:
- Исчистете ја калинката. Растопете 100 гр чоколадо.
- Во растопеното чоколадо ставете свежо изрендан ѓумбир и посипете со пиперка и измешајте.
- На хартија за печење ставете ја оваа смеса и на неа расфрлете свежа калинка. Оставете да се излади и послужете.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта