Денес ви ги донесуваме овие необични стапчиња со бадем…
Состојки:
- 250 гр лиснато тесто
- 1 белка
- 4 лажици шеќер
- 80 гр бадеми
- шеќер во прав
Начин на подготовка:
- Развлечете одмрзнато лиснато тесто помеѓу два листови хартија за печење на околу 5 мм дебелина.
- Со вилушка разматете белки со две лажици шеќер во прав па рамномерно премчкајте ја целата површина на тестото. Посипете со сечкани бадемми. Ленсо притиснете ги бадемите на тестото со прсти.
- Посипете со останатиот шеќер. Исечете го тестото на парчиња со големина на прст.
- Печете 12 минути на 200, и 8-10 минути на 160 степени. Посиепте со шеќер во прав.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути