Совети и чекори за идеално испечени кори – Нема да згрешите

Совети и чекори за идеално испечени кори – Нема да згрешите

Од јајца кои не се тазе, до загорена кора…има најразлични причини со кои може да згреиме при печењето кори, па затоа послушајте ги овие совети.Секогаш внимателно двојте ги белките од жолчките, зошто и најмала трага од жолчка ќе направи да не се изматат добро белките во снег.

Само белките и шеќерот се матат со миксер, додека прашокот за пециво, брашното, какао и други состојки се додаваат посебно и се матат со жица.

Секоја кора со белки кои се матат веднаш се пече.

Кората се сече кога целосно ќе се олади за да не пука.

Кога се пече кората, не ја отварајте рерната барем половина час.

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Топли и ароматични триаголници со кашкавал

Појадок за 20 минути – Пица мафини

Само матите и ставате во калап – мафини за појадок

Појадок за 15 минути – заборавен а толку вкусен

Солена торта со палачинки

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета