Кога сте болни не пијте врел чај или супа – Така создавате дополнителен проблем

Кога сте болни не пијте врел чај или супа – Така создавате дополнителен проблем

Чаевите многу помагаат за грип и настинка, како и за различни здравствени тегоби и проблеми.Иако сите пиеме врел чај, сепак тоа е погрешно и лошо може да му делува на нашето тело.

Ни храната, ниту пак пијалоците не треба да бидат врели, бидејќи на тој начин ја оштетуваме слузокожата на желудникот, па така едно лечиме, а за друго си штетиме.

Исто така премногу топла супа или чај, моментално ќе го смири грлото, а потоа ќе направи поголема раздразливост.

Треба да се консумираат млаки, за поголем ефект.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Чај за желудникот – нема да имате мака

Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови

Чај против слабокрвност

Домашни чајни кекси

Чај од шумска јагода

Чај од леска – малкумина знаат колку лекува

 

singlepost_text