Ова е корисен совет како да направите три вида вкусни маринади за месо со неколку состојки.Измешајте две лажици бело вино или јаболков оцет со две лажици маsлиново масло и 1 чешне лук со пола лажиче кари.
Премачкајте го месото, нека стои 15 минути, па печете.
Втора варијанта е да измешате и пола шолја јогурт со малку чили и кари, мелен коријандер и лук.
Се остава врз месото неколку минути и потоа се пече.
Супер идеја е да ставите и 125 милилитри кисело млеко со кора од лимон и сок од лимон.
Намачкајте го месото и печете.
Ова се супер идеи за сочно месо за оние кои не постат.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна