Посни шпагети со лук и туна

Посни шпагети со лук и туна

Италијански деликатес кој ќе го направите во вашата кујна, а може да го јадете за постот.Ова е вкусниот рецепт:

Состојки:

  • 1 пакување посни шпагети 
  • 1 конзерва туна
  • 3-4 чешни лук 
  • 1 шолја доматно пире 
  • оригано 
  • сол 
  • бибер

 

 

Начин на подготовка:

  1. Шпагетите се варат во солена вода со малку масло, па се цедат. 
  2. На масло се става туната со сечениот лук и доматното пире. Се додаваат зачини по вкус. 
  3. Нека крчка, па тргнете ја смесата. 
  4. Ако сакате погуст сос, може да ставите лажица брашно и густин во сосот со туна. 
  5. Ставете го сосот на шпагетите и уживајте.

Повеќе на Gotvi.mk:

Потпечен зеленчук со макарони

Макарони со пилешко – кремава тава

Посебен рецепт за макарони

Нова идеја за тестенини

Ваков деликатес со макарони не сте јаделе

бел сос за макарони од две состојки

Запечени пица макарони