Деликатес за постот со масло: Печурки на жар

Деликатес за постот со масло: Печурки на жар

За време на велигденскиот пост може да направите деликатес за сите сетила. Ви требаат печурки и кромид.

Состојки:

  • 1 кг свежи печурки шампињони
  • 3 главици кромид
  • 2 пиперки
  • масло и сол
  • магдонос

Начин на подготовка:

  1. Шампињоните убаво се чистат, им се вадат дршките и се ставаат во плех со масло. Се печат околу 15 минути од двете страни.
  2. Се ставаат во овал, па им се додава сол, исечкан магдонос и кромид.
  3. Се ставаат и исечканите пиперки.

Послужете топло и имајте добар апетит!

Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:

Печурки со еден додаток кој ги прави совршени

Неодолива комбинација – месо и печурки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос