За време на велигденскиот пост може да направите деликатес за сите сетила. Ви требаат печурки и кромид.
Состојки:
- 1 кг свежи печурки шампињони
- 3 главици кромид
- 2 пиперки
- масло и сол
- магдонос
Начин на подготовка:
- Шампињоните убаво се чистат, им се вадат дршките и се ставаат во плех со масло. Се печат околу 15 минути од двете страни.
- Се ставаат во овал, па им се додава сол, исечкан магдонос и кромид.
- Се ставаат и исечканите пиперки.
Послужете топло и имајте добар апетит!
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Печурки со еден додаток кој ги прави совршени
Неодолива комбинација – месо и печурки
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко