Вкусни панцероти со компир и салама. Имаат богат и вкусен фил и неодолива арома.
Состојки:
- 1 кг. компири
- 1 лажиче сол
- 1 дл. млако млеко
- 1 јајце
- 1 прашок за пециво
- 250 гр. салама
- 100 гр. кечап
- 100 гр. кашкавал
- оригано
- по потреба брашно
Начин на подготовка:
- Се чисти и вари компирот во солена вода, а може да искористите и готово пире од кесе.
- Се мати со миксер компирот и се става млеко и сол, па јајце и прашок за пециво, и малку брашно ако е премногу течна смесата.
- Се замесува тесто кое не треба да се лепи, па се прават мали топчиња и секое се развлекува и се премачкува со кечап, оригано, се става шунка и кашкавал.
- Се замотуваат краевите за да се добие облик на панцерота и се пржат на врело масло.
Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk: