Салата која често ќе ја правите и јадете и кога не постите. Оваа многу вкусна салата се прави со спанаќ и пченка.
Еве ги и другите состојки, како и начинот на подготовка:
Состојки:
- 300 гр спанаќ
- 200 гр Пекабеско замрзната пченка
- 2 моркови
- 2 лимони
- сол
- масло
Начин на подготовка:
- Се мие и чисти спанаќот, се ситни на парчиња, а пченката кратко се вари во солена вода заедно со морковот кој се чисти и сечка на кругови.
- Се ставаат во сад сите состојки, се додава сол и масло, како и лимонов сок.
- Сè убаво измешајте.
Напомена: Доколку постите без зејтин, не го додавајте во салатата.
На здравје!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт