Лебот со лук е омилен прилог со јадења од месо, риба и зеленчук. Можете да го јадете со варива, гулаш, печење, но и како главно јадење…
Состојки:
- 1 леб
- лук
- 100 мл маслиново масло
- свеж магдонос
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Ситно исечкајте магдонос, додајте иситнет лук, маслиново масло, сол и бибер.
- Расечете го лебот, па премачкајте го со подготвената смеса.
- На врела скара ставете го подготвениот леб и печете додкеа не стане крцкав.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука