Крушите се вид овошје со многу витамини и хранливи состојки. Содржат доста растителни влакна, со што превенираат надуеност, тегоби и помагаат заодржување на нормален холестеролот.
Тие се извор на витамини Ц, К, Б2, Б3 и Б6, па затоа се препорачливи и за трудници.
Крушите содржат фолна киселина, калциум, калиум, магнезиум, бакар и манган во себе.
Помагаат за чистење на телото, за срцеви проблеми, за подобрување на имунитетот, превенција од остеопороза, проблеми со видот, како и превенција на рак.
Помагаат и за намалување на притисокот и ризикот од мозочен удар.
Напомена: Природните состојки и рецепти не се замена за традиционалната медицина, ниту за лекарствата препишани од доктор. Природните рецепти служат само како додатоци во исхраната и превенција. Не ги употребувајте доколку сте преосетливи на некоја од природните намирници.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Овој зеленчук е чувар на здравјето
Јадете круши тие се септемвриски кралици
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко