Една од највкусните торти се прави лесно од малку поскапи состојки…
Состојки:
- 300 гр млечно чоколадо
- 300 гр чоколадо за готвење
- 250 гр путер
- 6 јајца
- 4 лажици шеќер
- 3 лажици брашно
- 2 кесички ванилин шеќер
Начин на подготовка:
- Путерот, млечното и чоколадото за готвење растопете ги на пареа.
- Во друг сад разматете 6 јајца, 4 лажици шеќер, 3 лажици брашно и 2 кесички ванилин шеќер пенасто разматете. Во оваа маса додајте го растопеното чоколадо со путер. Добро измешајте и ставете во плех.
- Печете половина час на температура од 160 степени.
- Тортата можете да ја послужите и топла и ладна и верувајте не е потребен никаков прелив.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути