Направете вкусен ручек. Сочно пилешко месо со компир кое се топи во уста.
Еве го рецептот:
Состојки:
- 1 кг пилешко месо
- 1 кромид
- 7 компири (околу 700 грама)
- 3 јајца
- 200 мл млеко
- 250 гр брашно
- 200 гр Пекабела павлака
- 100 мл масло
- вегета
- бибер
- сол
- малку црвен пипер (по вкус)
Начин на подготовка:
- Пилешкото месо се зачинува со вегета и сол и бибер, па се пржи на загреано масло од двете страни.
- Компирот се мие и лупи, па се ренда, а потоа се става во длабок сад.
- Му се додаваат јајцата, млекото, павлаката и брашното, ситно сечканиот кромид и маслото. Сè соединете со лажица и зачинете по вкус.
- Ставете ја смесата во тава за печење. Одозгора ставете ги парчињата пилешко месо, па полијте со малку масло.
- Оставете да се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 45 минути.
На здравје!
Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Плескавици од пилешко и шампињони