Направете вкусен грав за ручек за посната трпеза.
Еве го рецептот:
Состојки:
- 500 гр грав
- 5 суви лути пиперки
- 2 чешниња лук
- масло
- оцет
- сол
Начин на подготовка:
- Ставете го гравот навечер во студена вода да отстои за да може побрзо да се свари утредента.
- Сварете го гравот во вода, а во меѓувреме потопете ги сувите пиперки во топла вода.
- Оставете ги да отстојат околу 15 минути. Потоа исцедете ги и ситно исечкајте ги.
- Кога ќе се свари гравот на вообичаениот начин, исцедете го и ставете го во блендер.
- Додадете ги пиперчињата, исечканиот лук, сол, оцет, масло и добро соединете.
Добар апетит!
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти: