Брзи и едноставни, неверојатно вкусни, а можете да ги подготвите за ручек, вечера или ужина!
Состојки:
- 1 поголема шолја брашно
- 4 лажици путер
- 250 гр кашкавал
- 3-4 лажици вода
- малку бибер
Начин на подготовка:
- Добро измешајте брашно, сол и бибер, потоа додајте путер исечкан на парчиња и продолжете со мешање. Во смесата додајте изрендан кашкавал, 3-4 лажици вода и месете додека тестото не добие форма на топка.
- Замотајте го тестото во пластична кеса и изладете го во фрижидер 20 минути.
- Изладеното тесто развлечете го директно на хартија за печење. Тестото исечете го на триаголници.
- Премачкајте го со јајце и по желба посипете со сусам.
- Печете на 250 степени, 15 до 20 минути или додека триаголниците не поруменат.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот