Нов омилен начин на подготовка на компири…
Состојки:
- 300 гр варени компири
- 2 јајца
- 100 гр остро брашно
- 2 лажици врело млеко
- 150 гр рендан пармезан
Состојки за поховање:
- 2 јајца
- презла
- сечкан магдонос
Начин на подготовка:
- Компирите испасирајте ги додека се врели, па додајте јајца, брашно, млеко и сирење и замесете тесто.
- Направете топчиња и поховајте ги, претходно извалкани во јајца и презла измешана со сечкан магдонос.
- Пржете ги крокетите во голема количина масло додека не поруменат.
- Послужете со сос од разматено сирење или павлака. По желба во сосот додајте зачини.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи