Едноставни и брзи обланди кои се топат во уста!
Состојки:
- 2 листа обланди
- 300 гр бело чоколадо
- 150 гр путер
- 200 гр кокос
- 75 мл сок од портокал
- 1/2 лажичка кокосово брашно
Начин на подготовка:
- Ставете лист обланда помеѓу две влажни крпи за да омекне. Растопете чоколадо во микробранова 30 секунди во два интервали, потоа фино измешајте за целото чоколадо да се растопи.
- Додајте омекнат путер и соединете. Додајте сок од портокал и кокосово брашно, продолжете да мешате додека не добиете компактна смеса.
- Смесата оставете ја во фрижидер десетина минути малку да зацврсти.
- Премачкајте преку обландата и прекријте со друга, а потоа ставете предмет со кој ќе ја пресувате обландата и вратете во фрижидер.
- Пресечете парчиња, послужете и уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега