Овие топчиња без сомнеж ќе ја украсат секоја трпеза, а гостите ќе бидат воодушевени.
Состојки:
- 1 кг компири
- 30 гр путер
- 1 лажица масло
- 1 рака сусам
- 3 гранчиња рузмарин
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Компирите измијте ги и ставете ги неизлупени во студена вода.
- Гответе ги додека не омекнат, па излупете ги. Изгмечете ги, додајте сол, бибер и рузмарин, измешајте путер и масло и вадете во калапи, па посипете ги со сусам.
- Печете ги компирите во загреана рерна на 200 степени половина час додека не добијат златна боја.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи