Сите обожаваме компир зарем не? Тој е извор на здравје, но често го приготвуваме и консумираме пржен во многу масло како помфрит.
Јадете го компирот варен или печен на пареа, а тој е извор на многу минерали, витамини и хранливи материи.
Помага за здравје на срцето, содржи витамини Ц, К, Б6, растителни влакна, калиум, а придонесува и за намалување на холестеролот.
Помага и за многу воспаленија, за брзо варење на храната, како и за одржување на здравјето на коските и за намалување на високиот крвен притисок.
Сварете компир, бидете здрави и уживајте во вкусот 🙂
Напомена: Природните рецепти не се замена за традиционалната медицина, ниту за лекарствата препишани од доктор. Природните рецепти служат само како додатоци во исхраната и превенција.
Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk: