Овој зеленчук секогаш го чуваме во фрижидер – Тоа е голема грешка

Овој зеленчук секогаш го чуваме во фрижидер – Тоа е голема грешка

Цел живот сите доматите ги чуваме во фрижидер, но тоа не треба да биде така.

Според некои најнови истражувања, доматите треба да се чуваат на собна температура за да не ги загубат дел од витамините и хранливите вредности, но треба да се внимава и да не бидат изложени директно на сонце.

Кога е долго во фрижидер доматот го губи природниот вкус, па се менува и структурата.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Никогаш веќе нема да има пипци брашното

Коктел од домати

Има еден начин за порцеланот да блеска

Исчистете ја машината за садови

Машината за садови се чисти во три чекори

Неверојатен рецепт со кој може да ги оставите цигарите

Храна која задолжително треба да ја консумираат пушачите

Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?