За следниот ручек подгответе вкусни мисиркини медаљони – лесно се прават, а вкусот е фантастичен!
Состојки:
- 1 помала тиквица
- 200 гр мисиркино мелено месо
- 1 главица кромид
- 2 лажици маслиново масло
- сол
Начин на подготовка:
- Тиквицата изрендајте ја, посолете ја и исцедете ја од вишок течност. Кромидот ситно исечкајте го, а мисиркиното месо иситнете го.
- Измешајте исцедена тиквица и мелено месо, па додајте малку сол, кромид и маслиново масло. Сè убаво соединете. Потоа наполнете калапи за мафини и печете во рерна загреана на 200 степени околу 25 минути.
- По желба посипете со рендан кашкавал и вратете накратко во рерна, додека кашкавалот не се растопи.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна