Ќебапи со пиво направени од рерна – Рецепт кој ќе го зачувате

Ќебапи со пиво направени од рерна – Рецепт кој ќе го зачувате

Направете вкусни ќебапчиња со пиво.

Еве ги состојките и начинот на подготовка:

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 5 чешни лук
  • 2 лажички сода бикарбона
  • сол
  • 2 лажички бибер
  • 1 дл кисела вода

Состојки за прелив:

  • 2 дл пиво
  • 1 лажица вегета
  • 1 лажиче бибер
  • магдонос
  • масло

Подготовка:

  1. Во меленото месо се додава ситно изрендан лук, па сода бикарбона, сол и бибер и киселата вода.
  2. Се меша и се става смесата во сад, па се остава еден час во ладилник да отстои.
  3. Се прават ќебапи и се редат во плех подмачкан со масло, и се печат во загреана рерна на 200 степени околу 25 минути.
  4. Пред да ги извадите се полеваат со смесата за прелив. Таа се спрема така што сите состојки се мешаат во сад.
  5. Откако ќе ги прелеете со смесата се печат дополнителни 5 минути на истата температура.

На здравје!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Плескавици со еден додаток

Плескавици од пилешко и шампињони

Поховани батаци

Батаци во сос

Гурмански батаци

Вкусни месни залаци

Пита со мелено месо и праз

Слатка зелка со мелено месо

singlepost_text