Четката за заби е полна бактерии – Исчистете ја темелно со една состојка од кујната

Четката за заби е полна бактерии – Исчистете ја темелно со една состојка од кујната

Четката за заби која редовно не се чисти, станува легло на бактерии. Иако, со помош на четката ги чистиме остатоци од храна на забите, на неа се лепи многу прашина и бактерии.

Четката е неопходно да се менува на неколку месеци, но во меѓувреме, потребно е и темелно да се чисти, а тоа не може целосно да го направите дури ни со врела вода.

Сè што ви треба е оцет. Ставете ја четката половина час да отстои во чаша со малку оцет, па добро исплакнете ја со вода.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Избелете ги забите со евтина намирница

Избелете ги забите за две минути

Намирници кои се ужасни за забите

Додајте една состојка во маслиновото масло и нема да се разболите

Измешајте кафе и маслиново масло за усните