Внесете топлина во најслатките љубовни колачиња…
Состојки за тесто:
- 170 гр маргарин
- 200 гр брашно
- 45 гр какао
- 230 гр шеќер
- 1 јајце
- 1 кесичка ванилин екстракт
- 1 лажица млеко
- малку кафеав шеќер
Состојки за фил:
- 120 гр чоколадо за готвење
- 1 дл слатка павлака
- шеќер во прав, по желба
Начин на подготовка:
- Сите состојки за тесто замесете ги глатко, завиткајте во најлонска фолија и оставете во фрижидер.
- На подлога посипена со брашно развлечете го тестото тенко, на 2 мм дебелина, па вадете срца со калап. Редете ги во тепсија обложена со хартија за печење, посипете со обоен шеќер и печете во претходно загреана рерна на 180 степени околу 10 минути.
- Чоколадото и слатката павлака загрејте ги на пареа или во микробранова, добро измешајте и оставете да се излади.
- Колачињата потопете ги во филот, оставете ги малку да стегнат и послужете.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта