Јадење погодно за вегетаријанци и љубители на риба.
Состојки:
- 400 гр паста по избор
- сол
- 2 лажички сусамово масло
- 500 гр рибини филети од лосос
- 2 моркови
- 1 црвена пиперка
- 1 главица кромид
- 1 чешне лук
- 3 лажици масло
- 2 лажици соја сос
- 2 лажици оцет
- шеќер
Начин ан подготовка:
- Згответе резанци, процедете ги и измешајте ги со сусамово масло. Рибата измијте ја, исушете ја и исечете ја на парчиња.
- Исчистете го зеленчукот и исечете го на што потенки ленти. Кромидот исечете го на тенки кругови.
- Филетите испржете ги на 2 лажици масло, по 3 минути од секоја страна. Извадете ја рибата, во тавата додајте го остатокот од маслото и загрејте. Пропржете кромид и лук, па додајте го останатиот зеленчук. Пржете на силен оган со мешање, околу 4 минути. Измешајте соја сос, оцет и шеќер. Додајте ги резанците и шолја врела вода, па сè измешајте. На крај додајте ги парчињата риба и кратко вратете на оган.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути
Брзо посно предјадење за целото семејство