Храна која треба да ја избегнувате во бременоста

Храна која треба да ја избегнувате во бременоста

Некои билки се здрави, но може да направат штета ако се користат во бременоста.

Посебно треба да се избегнуваат бобинки, пелин, магдонос, како и целер.

Мали количини не штетат, но не треба да се претерува.

Ограничете го и внесот на кофеин, избегнете пушење, алкохол и лекови. Секако за редовната и друга терапија консултирајте се со вашиот матичен лекар или специјалист.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Внесувајте го витаминот Б

Најевтиниот извор на витамини

Ја фрламе а има најмногу витамин Ц

Витаминска салата

Традиционална витаминска бомба за зимата