Ако сакате да ги замените рецептите за бурек, пити и кифли, тогаш денеска за појадок направете нешто посебно вкусно.
Перничиња со печурки, а ова е рецептот:
Состојки:
- 300 гр лиснато тесто
- 1 главица кромид
- 300 гр шампињони
- 2 лажици кечап
- малку масло
- 1 јајце
Начин на подготовка.
- Ситно исечениот кромид и печурките се динстаат на оган, па им се додаваат кечапот и сол по вкус.
- Лиснатото тесто се сече на коцки, па секоја коцка се полни со оладениот фил од печурки, добро се затвара и се редат перничињата на подмачкан плех.
- Се премачкуваат со јајце и се печат околу 15 минути во загреана рерна на 200 степени.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Појадок со кој ќе топите килограми