Специјалитет со тестенини: Запечени макарони со мелено месо и печурки

Специјалитет со тестенини: Запечени макарони со мелено месо и печурки

Деликатес со макарони кој долго се памети.

Вака подгответе вкусен ручек за цело семејство:

Состојки.

  • 1 кеса макарони
  • 500 гр мелено месо
  • 400 гр печурки шампињони
  • 1 главица кромид
  • сол
  • бибер
  • вегета
  • масло
  • 200 гр моцарела
  • 900 гр доматен сос

Начин на подготовка:

  1. Тестенините се варат во солена вода, потоа се ставаат во ладна вода за да не се лепат и се цедат.
  2. Се приготвува сосот: Шампињоните се сечкаат ситно и се додава месото со кромидот, па се динста на тивок оган. Кон крајот се става и доматниот сос.
  3. Додајте ги и макароните, измешајте и ставете во тепсија премачкана со путер.
  4. Ставете одозгора рендана моцарела и печете на загреана рерна на 200 степени додека моцарелата убаво да се стопи.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Јадете тестенини пред спиење – тоа е грешка

Вегетаријански сос за тестенини

Нова идеја за тестенини

Тестенини со сос од печурки

тестенини со кајмак

Тава со тестенини

Тестенини со туна и пченка

Тестенини со печурки