Што може да научиме кај баба и дедо дома?

Што може да научиме кај баба и дедо дома?

Каде најдобро се јаде и ужива ако не кај баба и дедо дома! Баба и дедо ги приготвуваат највкусните јадења и ги учат нашите деца да бидат љубезни и да размислуваат за своето однесување.

Екологијата, здравата исхрана и почитувањето на животната средина преку селектирање и рециклирање се важни вредности кои треба да ги пренесеме на најмладите членови од нашето семејство. Зашто е важно да се рециклира отпадното масло кое останува при приготвување на храна може да биде една одлична тема за дискусија на ручекот со баба и дедо

На следниов ЛИНК прочитајте повеќе за пораките кои треба да ги пренесеме на најмладите.

Ве потсетуваме дека сите заинтересирани граѓани можат да се вклучат во еко акција за собирање на отпадните масла за јадење од нивните домови со јавување на телефонските броеви 02/2650-100 или 070/264-444, како и со пополнување на контакт формата достапна на следниот ЛИНК

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Го фрлате отпадното масло за јадење во мијалникот? Еве како ја загадувате природата

Нов систем за собирање на отпадно масло за јадење од домаќинствата – Еве како да се вклучите во оваа еко акција

Дечиња во градинка заедно со „Петко“ учат за собирање и рециклирање на отпадно масло за јадење

Рециклирај и донирај: Собирање на отпадно масло од домаќинства

Од отпадно масло до енергија – Вклучи се во еко акцијата на Суниленс

За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач