Ви се допаѓа чадената сланина? Тогаш ова е идеален оброк за вас!
Состојки:
- 1 поголемо парче пилешко месо
- 10-15 тенки парчиња чадена сланина Пекабеско
- 1 полна лажица мед
- 1 полна лажица сенф
- сок од 1 лимон
- чили во прав
Начин на подготовка:
- Вклучете ја рерната на 250 степени, а за тоа време исечете го пилешкото на парчиња, така што ќе добиете од прилика 8 парчиња. Посолете го месосо, побиберете го и посипете го со малку чили.
- На плех ставете хартија за печење и секое парче месо замотајте го во сланина, па ставете го во плехот.
- Во чинија измешајте сок од лимон, сенф, мед и пипер. Со оваа смеса премачкајте ги парчињата пилешко од сите страни.
- Плехот ставете го во загреана рерна и печете додека месото не порумени.
Добар апетит!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт