Цицвара е традиционално јадење во Србија, за жал денес малку запоставено…
Состојки:
- 500 гр сирење
- 2 чаши млеко
- 2 чаши вода
- пченкарно брашно
- 150 гр кајмак
- сол
Начин на подготовка:
- Измешајте го сирењето со вода и млеко и оставете го да се готви до вриење.
- Додајте пченкарно брашно со непрекинато мешање, а потоа додајте кајмак.
- Додајте сол по потреба, но проверете колку цицварата е солена од сирењето кое претходно сте го ставиле.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука