Направете совршен ручек, пилешки батаци со богат фил и арома.
Состојки:
- 8 парчиња батаци
- 200 гр печурки од конзерва
- 200 гр топено сирење
- 50 гр кашкавал
- магдонос
- сол
- 1 лажица кари
- бибер
- 4 листа сланина
Подготовка:
- Пилешките батаци се вријат во солена вода околу 20 минути па добро се цедат.
Во сад се ставаат исцедените печурки. - Батаците се посипуваат со кари, бибер и секој се замотува во сланина која се дели на два дела. Се редат преку печурките во садот.
- Топеното сирење се става одозгора, и се прелива се со шолја од водата во која се вареле батаците.
- Одозгора се става кашкавал и магдонос.
- Печеме во загреана рерна на 180 степени околу 25 минути.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Оставете ги децата да си играат во трева – Има евтин рецепт кој ги вади флеките
Чини само 1 денар – Рецепт со кој ќе ги освежите боите на алиштата
Ви смрдат патиките? Еве кои лекови ги предлагаат читателите
Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење
Едноставен трик со кој ќе ги избркате мувите од вашиот двор и балкон
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?