При подготовка на ајвар многу е важно да се држите до традиционалниот рецепт!
На интернет кружат многу рецепти и совети за највкусната зимница – ајвар.
Теглите веќе наголемо се спремни, а секоја домаќинка има своја единствена рецептура која од година во година ја повторува.
Сепак, постои едноставно правило за подготовка на ајвар.
Всушност, највусен е оној кој е подготвен од примарни состојки, што вклучува црвена печена пиперка, без додаток на друг зеленчук, како што е патлиџан.
Не е препорачливо ниту додавањето шеќер, бидејќи ајварот ја губи својата првобитна арома.
Оваа зимница бара многу труд, а како би ја олесниле работата и би добиле интензивен вкус држете се до традиционалниот старски рецепт на нашите баби.
Значи, пиперки, оцет, лук, масло и сол по вкус.
Повеќе поврзани вести на Готви.мк:
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко