За следниот ручек подгответе вкусни поховани пиперки полнети со сирење…
Состојки:
- 3 јајца
- 7-8 пиперки
- 100 гр презла
- 100 гр брашно
- сол
- 200 гр сирење тврдо
- 150 гр паризер
Начин на подготовка:
- Испечете ги пиперките, па исчистете ги и извадете ги семките. Разматете ги јајцата, па малку посолете ги, како и пиперките.
- Во тенок круг паризер ставете сирење, преклопете го и ставете го во пиперка. Пиперката извалкајте ја во брашно, јајца, па во презла.
- Пржете во длабоко масло додека не порумени од двете страни. Вадете на хартиена салфета да ја впие маснотијата.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна