Крем чорбата од печурки е совршен вкусен и топол вовед во еден вкусен ручек. Едноставно и брзо се подготвува, погодна е дури и за почетници.
Состојки:
- 400 гр печурки
- 1 главица кромид
- 2 лажици брашно
- 1 чаша кисела павлака Пекабела
- 1 дл млеко
- вегета
Начин на подготовка:
- Ситно исечкајте го кромидот и пропржете го на малку масло. Потоа додајте печурки кои претходно сте ги иситниле. Додајте зачини, налијте вода и лесно крчкајте.
- Кога печурките ќе омекнат додајте две разматени лажици брашно со малку вода. Тргнете го тенџерето од рингла и со миксер измиксајте сѐ да стане глатка маса. Потоа додајте млеко и павлака и добро измешајте.
Послужете и уживајте!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа