Подгответе вкусен оброк…
Состојки:
- 500 гр компири
- 250 гр праз
- 250 гр колбаси Пекабеско
- 2 моркови
- магдонос лист
- масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Празот исечкајте го по должина па само белиот дел исечкајте го и кратко пропржете го на масло, заедно со исечкани колбаси. Потоа во лонец наредете во слоеви зеленчук и пропржени колбаси со праз, секој слој посолете го, побиберете го и посипете со мелено оригано.
- Ставете масло, потоа вода да биде прекриено и гответе додека зеленчукот не омекне. По потреба додавајте топла вода, а садот протресете го.
- Готовото јадење посипете го со сечкан магдонос и послужете го топло.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна