Со овој трик вашиот бајат леб брзо ќе ја врати свежината и повторно ќе има крцкава кора.
Загрејте ја рерната на 220 степени. Лебот кратко ставете го под млаз вода така што целосно ќе се накваси.
Потоа векната ставете ја во загреана рерна и оставете ја да се загрева 5-7 минути.
Вашиот леб ќе биде крцкав и врел како првпат да излегол од рерна.
Погледнете го видеото за детални упатства:
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот